Een psychologische en spirituele wijsheid

Het is onmogelijk iets in mij te herkennen, als jij dit zelf niet in jou hebt! Deze wetmatigheid geldt voor zowel alle positieve als negatieve dingen. Je definieert jezelf steeds door wat je in de ander herkent.

Dankzij de ander kun jij jezelf definiëren wie je werkelijk bent. Je kunt niets in mij liefhebben of haten tenzij het weerspiegelt wat je liefhebt of haat in jezelf. Deze psychologische en spirituele wijsheid laat je zien wie je in je onbewuste staat echt bent. Iedereen heeft een innerlijke dialoog dat door zowel het bewuste als het onbewuste denken wordt gehouden. Ben je bewust wat je onbewust denkt? Daar wringt het schoentje meestal.

Als je iets waarneemt en het triggert jou dat er negatieve emoties erbij komen wilt dit zeggen dat deze waarneming gespiegeld is aan iets in je onbewuste dat in jezelf nog niet opgelost is. Het uitgesproken oordeel is daar een bewijs van. Zij die oordelen veroordelen zichzelf, en velen weten dit niet eens. Van zodra je iets waarneemt en het triggert jou niet meer waarbij de behoefte ontstaat om te oordelen verdwijnt, dan is het opgelost in jezelf en heb je deze schaduwzijde van jou bestaansrecht gegeven. Zie je het verschil, het werkt zo bevrijdend als je de spiegel begrijpt van dingen die je herkent in een ander. Dit geldt ook voor onderdrukte positieve eigenschappen, deze zie je ook in spiegelvorm en deze roepen meestal verdriet op in jezelf.

In feite zou ik zeggen, zie je herken je iets nobels en deugddoend in een ander, fantastisch want dat ben je zelf. Ga het dus evenaren. Omgekeerd als je iets slecht ziet in een ander en het triggert jou enorm, dan is dit het moment om even introspectie te oefenen. Een mooie uitdaging om je bewustzijn te exploreren en verder te ontwikkelen waarbij je als mens kunt verder groeien.

Het geeft een enorme rust als je emotioneel evenwicht hebt. Het geeft zoveel ontspanning dat je geen behoefte meer voelt dat je moet oordelen of veroordelen. Je bent in staat te glimlachen naar al het negatieve dat je in jouw leven hebt ervaren, het raakt je niet meer. Dit omdat je jouw innerlijk huiswerk hebt gemaakt. Daarmee bedoel ik dat zowel je positieve kant als je negatieve kant (beide blinde vlekken) volledige bestaansrecht heeft gekregen in jou. Onthoud altijd: het duister heeft de gratie gekregen om door het licht te worden beschenen. Het duister kan nooit het licht beschijnen. Heb jezelf lief en wees ook mededogend naar jezelf toe. Trouwens er is maar één waarheid die telt en dat is: je hebt altijd geprobeerd om je best te doen. Volgende zes begrippen helpen jou bij dit verruimingsproces: Aan jezelf op de eerste plaats!

  1. Onvoorwaardelijke liefde
  2. Zachtheid
  3. Onschuld
  4. Mededogen
  5. Dankbaarheid 
  6. vergeving

Eens je dit goed begrepen hebt en volledig geïntegreerd hebt, dan kun jij jezelf sterk maken, kun je jezelf filosofisch met wijsheid opnemen waardoor je weerstand kunt opbouwen tegen biologisch schokken, trauma’s, onze huidige collectieve angstpsychose en negativiteit van anderen zonder er zelf slecht van te worden. Deze filosofie houdt je bovendien gezond, want het zijn juist biologische schokken en trauma’s die de echte oorzaken (metafysische oorzaken) zijn van alle ziekten die we kennen. Je bent niet meer afhankelijk van wat een ander zegt of denkt over jou, want je weet dat je steeds reflecteert wat de ander op jou projecteert. Dus het heeft niets met jou te maken, maar alles met de ander die dit op jou projecteert. Het is zo bevrijdend als je dit begrijpt en dat stimuleert de gezondheid.

Daniël The Healthman

Vertrouw op je lichaam en genees jezelf

je bent veel meer dan je denkt

Related Articles

Diabetes deel 2

Geheime oorzaken diabetes: dierlijke eiwitten Teveel dierlijk eiwitten: schadelijker dan geraffineerde suiker Geraffineerd suiker en zetmeel is niet gezond. Maar grote hoeveelheden dierlijk eiwitten zijn…

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *