Genieten is een goede basis en een juiste levensstijl om je gezondheid te verbeteren

Tijd nemen en goed kauwen om alle sensaties uit het voedsel te halen is een must om de gehele spijsvertering goed te laten verlopen. Het is eveneens een must voor alle lichaamsweefsels die meegenieten van het voedsel dat jij eet. 

De algemene gezondheid en het detox-recyclingsysteem samen met de hormoonhuishouding van je lichaam hangen nu eenmaal af van een goed werkende spijsvertering. Je voedsel goed kauwen is dus zeer belangrijk om de spijsverteringsorganen te stimuleren, en hoe meer je kauwt, hoe meer de hippocampus anti-stresshormonen zal produceren. Daarom dat genieten van je voedsel altijd rustgevend werkt.

Iemand die gewoon teveel of onregelmatig eet, krijgt vroeg of laat gewichtsproblemen of problemen met de stofwisseling. Dit geldt ook als je eet terwijl het voorgaande nog niet is verteerd. Eten terwijl je onder negatieve emoties zit is zeker ook niet gunstig voor de spijsvertering. Beter is wachten met eten tot je rustiger bent. 

Men zal pas afvallen als je op regelmatige basis op de juiste uren gaat eten, dat is een levensstijl. Om af te vallen is hier niet de plaats om een commercieel dieet aan te prijzen, de meeste zijn verre van goed zelfs. Hier bij ons in de westerse maatschappij verstaan we dat een goed dieet uitgaat van het basisgegeven dat als je wilt afvallen, je minder calorieën moet consumeren dan je verbruikt. 

Dat klopt niet volledig. Het lichaam moet zelf kunnen aangeven wanneer het genoeg calorieën heeft gehad bij de maaltijd. Door minder calorieën te eten ontstaat de onbeheersbare drang naar koolhydraten, suiker en snoep.

Goed verteerd voedsel

Veel zwaarlijvigheid ontstaan door stofwisselingsproblemen en hormonale problemen die veroorzaakt zijn door intoxicatieschokken van het lichaam. Een niet goed functionerende spijsvertering ligt hier aan de basis. Het spijsverteringskanaal is het allerbelangrijkste ontgiftingskanaal van het lichaam. De grootste bacteriële agentia ligt in de buik, de darmflora maakt 70% deel uit van de algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingsysteem. 

80% van de lymfe is verbonden met de darmen en daar worden zelfs microben “zogezegde ziekteverwekkers” gekweekt met als doel om schadelijke stoffen en eiwitten van kankerweefsel af te breken. Dus het is uiterst cruciaal dat de darmen altijd VERTEERD VOEDSEL ONTVANGEN, om de darmflora in evenwicht te kunnen houden. Vandaar dat rustig eten, genieten en veel speekselvorming ervoor zorgen dat voedsel in de maag en de twaalfvingerige darm goed kan verteren alvorens in de dunne darm terecht te komen. 

Verteerde voeding is de basis om je darmflora in evenwicht te houden, onder deze condities heb je de beste resorptie van voedingsstoffen.

Bij de juiste levensstijl hoort het juiste dieet

Een goed dieet is een dieet die voedingsstoffen bevat die een reinigend effect hebben op de spijsvertering, we denken hierbij op de eerste plaats aan de bittere en wrange smaken. En ingrediënten die de spijsvertering stimuleren, we denken hier op de eerste plaats aan de scherpe smaak. Een goede combinatie van de zes smaken (zoet, zuur, zout, scherp, bitter en wrang) en verschillende kleuren op je bord (want het oog wilt ook wat) geven je lichaam alles wat het nodig heeft, waarbij je echt kunt genieten. 

Veel variëren is een gouden tip. En wil het dieet op langere termijn echt succes hebben, dan moet je er plezier in hebben het te volgen. Eigenlijk zou je helemaal niet het gevoel moeten hebben op dieet te zijn.

Daarin blinken de ayurvedische dieetadviezen uit. Ayurveda zorgt er namelijk voor dat er bij elk dieet zoveel mogelijk smaken en kleuren worden toegevoegd zodat je kunt genieten van je voedsel terwijl je afvalt. Iedereen zou zo moeten eten dat hij gezond blijft en zijn gewicht onder controle houdt. Niet omdat hij denkt dat het goed voor hem is om af te vallen, maar gewoon omdat hij geen trek heeft in iets anders. 

Een dieet met alle kleuren en smaken helpt jou om terug te komen naar elementaire zaken zoals voorkeur en genot. Zo komen we terug naar positieve dingen zoals voorkeur en genot, beide afspiegelingen van een positieve mentaliteit. Dit heeft een fantastisch gunstig effect op de totaliteit van de spijsvertering waarbij het genieten gecultiveerd wordt. Het lichaam is gemaakt om te genieten van het voedsel dat je eet, om te genieten van alles in het leven.

Dit houdt de darmflora in evenwicht, is een sterke basis voor een goed werkende algemene gezondheid en heeft een detox- en recyclingsysteem. Veel vetcellen die overgewicht veroorzaken isoleren veel toxische stoffen waarbij gezond weefsel daardoor niet geïrriteerd wordt, een mechanisme om gezond weefsel dus te beschermen. 

Daarom is het belangrijk om dagelijks te ontgiften en zuiveren als levensstijl, men met succes voor langere termijn terugkeren naar het constitutionele lichaamsgewicht. Het genieten van je voedsel speelt hierin een cruciale rol om de spijsvertering en het metabolisme goed te laten verlopen. 

Het lichaam zuiveren en ontgiften gebeurt via de darmflora van de spijsvertering. Hier in het westen hebben we nog veel te leren over voeding en gezondheid. Oja! Het is ook goed voor de spijsvertering om het voedsel met de vingers te nemen en te eten, om de voeling met het lichaam te stimuleren.

Elke dag opnieuw hoor ik mensen tegen mij zeggen, beste Daniël, leef jij maar zoals jij wilt leven, maar ik wil blijven genieten van de lekkere dingen die jij niet wilt, mij ga je dat niet afpakken. Dan stel ik me toch de vraag, wat is de definitie van genieten van hun ‘lekkere dingen’?

Ik zie echt het nut niet in om alcohol te drinken, voor wat is alcohol goed in het lichaam. Ik zie ook het nut niet in om stimulerende dingen te drinken of te eten, ik heb altijd een voldaan gevoel. Ik zie ook niet het nut om industrieel bewerkt voedsel te eten waaraan smaakmakers zijn toegevoegd om dit door de industrie kapot gemaakt voedsel smakelijk te houden.

Moet ik echt verslavende zaken innemen om te kunnen genieten? Ik geniet van mijn gelukshormonen die vrijelijk in mijn lichaam rondstromen omdat er geen verstoppingen zijn in de haarvaten, het bindweefsel en de lymfe. Ik heb echt geen vervangende genotmiddelen nodig, mijn gezond lichaam produceert dat zelf. 

Moet ik dingen eten met geraffineerde suikers om energie te hebben? Moet ik bewerkte oliën eten vol met transvetten, smaakstoffen en andere chemische rotzooi omdat ze vol zitten met smaakstoffen die heerlijk zijn op de tong? Ze verstoppen de celmembranen waardoor de cel beschadigd wordt, de ideale voedingsbodem voor het coronavirus en andere ziekteverwekkers. 

Moet ik verslavende dingen zoals kaas en zuivel eten dat perfect voedsel dat verstoppend werkt en een ideale bodem vormt voor overgroei microben in het lichaam? Moet ik echt chemisch vergif eten om te kunnen genieten? Je begrijpt, zo kan ik nog een tijdje doorgaan.

Mijn lichaam is zuiver en proper is dankzij PUUR VOEDSEL DAT IK EET ZOALS DE NATUUR HET HEEFT VOORZIEN. Echt waar, ik heb echt geen industrieel bewerkt voedsel nodig om te kunnen GENIETEN. Ik geniet ten volle van de zes smaken en zeven kleuren. Dit komt de algemene gezondheid altijd ten goede

Mijn tong met de smaakpapillen zijn zuiver, geen beslagen toestand. Ik heb dus geen chemische smaakstoffen nodig om voedsel te kunnen proeven. Ik proef puur natuur en dat maakt mij super gezond. Het smaakt gezond en mijn lichaam herkent dit voedsel.

En dan weet ik ook nog eens dat er feitelijk geen ziekteverwekkers bestaan, mijn lichaam activeert alleen bacteriën of exosomen als mijn lichaam dat nodig acht. Dus het heeft altijd een doelstelling. Dat geeft volop rust, waarbij angst verdwijnt, ook voor alle aandoeningen. 

Echt waar, ik heb echt geen industrieel bewerkt voedsel nodig om te kunnen GENIETEN. Ik geniet ten volle van de zes smaken en zeven kleuren, specerijen. Mijn tong met de smaakpapillen zijn zuiver, geen beslagen toestand. 

Ik heb dus geen chemische smaakstoffen nodig om voedsel te kunnen proeven. Ik proef puur natuur en dat maakt mij super gezond. Het smaakt gezond en mijn lichaam herkent dit voedsel waardoor het ook optimaal verteert en voedende stoffen zonder probleem kunnen worden opgenomen en gemetaboliseerd. 

In feite geniet ik tweemaal, de sensaties op de tong en de energie en warmte die ik verkrijg uit de metabolisering omdat mijn lichaam ook kan genieten van het gezonde voedsel. Alle chemische toevoegingen in industrieel bewerkt voedsel verzwakt de gezondheid. dat verstoort op den duur de homeostase van het lichaam.

Related Articles

Diabetes deel 2

Geheime oorzaken diabetes: dierlijke eiwitten Teveel dierlijk eiwitten: schadelijker dan geraffineerde suiker Geraffineerd suiker en zetmeel is niet gezond. Maar grote hoeveelheden dierlijk eiwitten zijn…

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *