Je immuunsysteem is in feite een recyclagesysteem

immuunsysteem

Help mijn immuunsysteem heeft een optater gehad. Ik voel me zo slecht, mijn klachten lijken erger te worden. Bah,ik kan er niets aan doen. O’Jawel, een antibioticakuur. Of is dat juist weer niet goed? Laten we eens in ons immuunsysteem duiken en het een en ander gaan her-ontdekken.

Het immuunsysteem past in een dualistische filosofie waarbij ziekte van buitenaf het lichaam komt en niet van binnen de geest. Nochtans is de geest ontvankelijk voor schokken en trauma’s van het leven. De geest heeft het lichaam nodig om zich te kunnen definiëren en het lichaam heeft de geest nodig om zijn bevelen te kunnen uitvoeren. 

De geest geeft het lichaam het bevel om een boek open te slaan en te lezen. Zonder de geest kan het lichaam dit niet. De geest is eveneens onopzettelijk, onbewust en onbedoeld oorzaak van elke ziekte omdat het niet in eerste instantie weet hoe om te gaan met biologische schokken. 

Van zodra een shock of trauma is opgelost of plaats gegeven, gaat je lichaam in de heling waarbij warme symptomen ontstaan die in feite helingssignalen zijn. Het is misdadig om de heling signalen te zien als ziekte-symptomen die moeten bestreden worden.

De oorzaak van ziekte zit in jezelf en dat past bij alle genezingswijzen die ouder zijn dan onze moderne medische wetenschap dat het woordje immuunsysteem heeft uitgevonden. We denken hierbij aan de ayurveda, de Chinese geneeskunde, de Germaanse geneeskunde enzovoort. 

In de oorspronkelijke teksten van deze geneeswijzen kun je de woorden immuunsysteem, virus, besmettelijkheid, infectie niet vinden. Zij werken steeds vanuit het principe: ‘evenwicht creëren in het lichaam’. Evenwicht is synoniem van gezondheid, omdat gezondheid eveneens een transcendentale notie is. Het gaat zelfs voorbij onze natuur en omvat de gehele kosmos, het bevat onze evolutie, psychologie, filosofie, zelfs antropologie, cultuur en religie spelen hier ook een rol in.

Er zijn indringers, en die moeten doodgemaakt worden met killercellen, die de soldaten van ons lichaam zijn. Oké, dat is het idee van het immuunsysteem volgens de huidige medische theorie. Ontkennen dat er een systeem bestaat die dode bacteriën opruimt en afval weefsels opruimt? En nee, dat doe ik niet, ik zeg wel dat “immuunsysteem” een verkeerde benaming is dat ons afleid om de echte oorzaak van ziekte te leren begrijpen. 

Wat ik nu duidelijk zeg is dat dit “immuunsysteem” eigenlijk een detox- en recyclagesysteem van het lichaam zou moeten worden genoemd. En waarom is dat? Omdat de weefselvernieuwing – en het hangt af van welk soort weefsel – hoe snel dat het gaat – elke dag onverminderd doorgaat. 

Het slijmvlies van de maagbekleding bijvoorbeeld, dat voor een deel ectoderm is, vernieuwt zich elke drie dagen. Andere weefsels vernieuwen zich om de drie weken of enkele maanden. Elke dag vernieuwt ons lichaam weefsels, mocht het lichaam dat niet kunnen recycleren, zouden we elke dag enorme hoeveelheden voedsel moeten eten. 

En als je werkelijk denkt dat we dat allemaal in het toilet achterlaten, ja dan heeft u het ecologische gedachtegoed niet echt goed begrepen. Want het meeste van onze weefselmateriaal en vooral ons DNA en RNA wordt gerecycleerd om hergebruikt te worden. Als het lichaam die nucleotiden ergens anders kan gebruiken, dan is dat nog veel beter. 

Antilichamen ten eerste zijn geen antilichamen. Anti is tegen het leven en past in een dualistische filosofie dat de vijand buiten onszelf is en ons bedreigt. Daarmee kunnen ze de huidige angstpsychose in stand houden en dat geld ook bij kanker. Kanker is eveneens een overlevings- en helingsmechanisme van het intelligente lichaam. 

Maar ik denk holistisch en weet dat het “antilichamen” niet bestaan – weeral anti, enkel de menselijke filosofie kan anti zijn. Het zijn lichamen die dode bacteriën, die na hun harde werk gestorven zijn, opruimen. Ze werken zelfs samen met levende bacteriën met het schoonmaken en herstellen van weefsels in het lichaam. 

En het klopt natuurlijk dat je detox- en recyclagesysteem hard moet werken. Dat indien er een nieuwe shock of trauma bijkomt met een nieuwe inflammatie tot gevolg waarbij er weer tumorweefsel of beter gezegd hulpweefsel moet worden weggenomen, dat je nog verder gaat verzwakken en het klopt als de persoon zegt, dat je dan ontvankelijker bent voor andere ziektes. 

Niet omdat ze infectieus zijn, maar omdat je zwakker staat tegenover schokken. Dat is al een deel van de reden waarom grote groepen gelijkaardige helingssignalen gaat vertonen, niet omdat het besmettelijk is (bestaat niet eens), maar omdat bijna iedereen onder dezelfde omstandigheden leven en gelijkaardige biologische schokken of trauma’s ervaren. We ademen ook dezelfde lucht in als je in de stad woont bijvoorbeeld.

De beste immunisering als je daarvan mag spreken is een levensstijl en filosofie waarbij je schokken, trauma’s ex-anti al geïncorporeerd hebt in je denken en bewustzijn. Dat zie je soms bij oudere mensen met veel levenservaring, omdat zij veel hebben meegemaakt en dit hebben opgelost, dat zij dus niet meer ziek worden. Zelf heb ik een filosofie dat niet meer afhankelijk is van wat een ander denkt over mij. Zo kan ik over mezelf beschikken en heb ik evenwicht in mezelf, geestelijk en fysiek. 

De geest heeft zo’n invloed op het al dan niet handhaven van evenwicht dat doorslaggevend is of je al dan niet gezond zal zijn. Het is namelijk zo dat toxines en afvalstoffen geen oorzaak zijn van ziekte. Ze kunnen jou enkele verzwakken. Maar als je een schok hebt opgelopen, dan werkt het detox- en recyclingssysteem niet zo goed meer. Zo kunnen toxines opstapelen. Als de tolerantie van het lichaam tegen toxines is overschreden kan er wel een toxinecrisis ontstaan en deze is wel ziekmakend. 

Maar het idee dat antilichamen ontsteking bevordert, dat kan ik echt niet volgen. De ontsteking zorgt ervoor dat de bacteriën of hun fagen actief worden.

Sommige bacteriën gaan tijdens het proces van herstellingswerkzaamheden sterven, en er gaan er meer sterven als er meer actief zijn. Op een bouwwerf valt er ook wat eens iemand van de stelling laat ons zeggen als analogie. En dus gaat het recyclagesysteem meer werk hebben. Als de bacteriën te actief worden, kun je ze wat afremmen om de gevaarlijke cytokine stormen te voorkomen. Maar het symptoom mag je nooit bestrijden.

Het immuunsysteem is feitelijk een recyclagesysteem om bouwstoffen te recupereren bij de herstelling van beschadigd weefsel in samenwerking met microben en exosomen. Dit recyclagesysteem ruimt eveneens de gestorven microben op. Begrijp je dat een antibioticakuur dit recyclagesysteem overbelast met nieuwe intoxicatie schokken tot gevolg?

Dat is de oeroude wijsheid van ecologie en biologie uit de natuur dat de medische moderne wereld totaal verkeerd interpreteert met alle gevolgen van dien. Je merkt dat je bij ziekte niet eens bang hoeft te zijn, neem je tijd om uit te zieken zoals Hippocrates dit altijd heeft gezegd en vertrouw je lichaam. Je lichaam weet altijd wat het doet. Trouwens alle medische successen zijn juist afhankelijk van het zelfgenezend vermogen van het lichaam

Dag beste vrienden, vandaag wil ik iets zeggen over de immuniteit dat door zoveel medici en ook de gewone burger toch een beetje verkeerd begrepen wordt. Ten eerste bestaat “immuunsysteem” niet, het is een vals concept als gevolg van dualistisch denken door onze wetenschappers. Zij denken dat de vijand van buitenaf komt. 

Men legt de oorzaak van ziekte buiten jezelf. Slachtofferschap: immuniteit zou weleens kunnen verliezen tegen de kwade microben en kanker. Aspect van de bewuste en onbewuste geest negeren om dualistisch te denken waardoor je gelooft dat je lichaam moet vechten tegen ziekteverwekkers, kankercellen, genen, gifstoffen.

RG: alle ziekten als gevolg van ineenstorting van het zogenaamde immuunsysteem, iets dat kwaadaardig is en het organisme probeert te vernietigen. Het moet met een medisch militair regime uitgeroeid worden. Men vergeet doelbewust de psychologische relevantie

Germaanse nieuwe geneeskunde: Nieuwe dimensie van het biologisch-medisch denken = de psyché als causaliteit leren zien zoals de oude classici dit ook deden: ‘Ziekte’ als gevolg van een biologische schok die in de geest is opgelost = herstel!

Het menselijke lichaam werkt samen met microben in een dynamisch evenwicht dat gunstig is voor alle partijen inclusief de mens zelf. Elke dag vervangt het lichaam nog eens 30 miljard cellen. Al dit afval wordt toch wat gerecycled en daar zijn microben en exosomen specialisten in. In plaats van een immuniteitssysteem kan men beter spreken over een recyclingsysteem. 

Dat past beter in het holistische denken dat tevens een psychologische relevantie heeft. Natuurlijk dat witte bloedcellen en hun herinnering cellen (geen anti dit en anti dat) hun functie hebben, maar de belangrijkste functie van de recyclingsysteem is het lichaam elke dag ontdoen van afvalstoffen, toxines en het recyclen van cel afval. 

Zowel afvalstoffen en toxines van de stofwisseling, dode microben, de celdeling als de giftige stoffen die ons lichaam dagelijks binnendringen, worden dankzij de microbiologische flora geneutraliseerd en zo veel mogelijk verwerkt. Witte bloedcellen helpen bij dit proces.

We mogen leren begrijpen dat het lichaam van binnen proper wilt zijn, net zoals jij je huiskamer ook proper en ordelijk wilt hebben. De gehele leer van de ayurveda, de Germaanse geneeskunde en Hippocrates is gericht op het dagelijks ontgiften en zuiveren van het lichaam en het oplossen van biologische schokken. Dan kunnen witte bloedcellen en de microbiële flora in het lichaam hun werk goed doen.

Er zit een kinderlijke eenvoudige logica achter. Als er een haarvaatje, lymfevat of in het bindweefsel zelf een verstopping is ontstaan door opstapeling van afvalstoffen, toxines en de effecten van biologische conflicten, worden de lichaamscellen afgesneden van distributie van water, voedingsstoffen en zuurstof. 

Tegelijkertijd kunnen ook geen witte bloedcellen, antistoffen en anti-lichaampjes nog doorstromen, want het zit verstopt. Lichaamscellen kunnen hun stofwisselingsafval ook niet kwijt: Gevolg is verzuring met een daaruitvloeiende celbeschadiging. Maar de gezondheid en het recyclingssysteem staat machteloos want het zit verstopt.

Toch logisch dat het lichaam en zijn recyclingssysteem de toevallig voorbij passerende microben die foutief “ziekteverwekkers” worden genoemd uitnodigt om te helpen met het opruimen van de verstoppingen en de beschadigde lichaamscellen. In feite worden zelf latent aanwezige microben voor dit doel geactiveerd, want het zijn specialisten bij het herstellen van weefsels in het lichaam. 

Als dit schoonmaakwerk gedaan is, dan pas hebben witte bloedcellen en hun herinneringscellen een grote functie om de microben, de zogezegde “ziekteverwekkers” terug te dringen en kan de gezondheid in zijn volle kracht komen. De doorstroming van alle lichaamssappen is hersteld.

Zoals Louis Pasteur op zijn sterfbed heeft gezegd: De microbe is niets, de omgeving is alles. Antoine Bechamps zei duidelijk, de microbe is nooit oorzaak van ziekte, verziekt weefsel is de oorzaak dat het lichaam microben “ziekteverwekkers” uitnodigt. Wanneer gaan onze medici dit inzien?

Zij leveren nochtans zo goed werk om levens te redden bij acute zaken en kunnen kapotte lichaamsdelen herstellen met een fantastische nazorg en dat mag gezegd worden. Maar het lichaam ontgiften en zuiveren bij elke behandeling staat precies niet in hun woordenboek.

Je kunt zelf al veel doen, eenvoudige stappen om je lichaam te ontgiften en te zuiveren op natuurlijke weg. Niet moeilijk en gemakkelijk implementeerbaar. Zoek hulp om je biologische conflicten te helpen oplossen. Dat is trouwens zeer moedig en een teken dat je kiest om in je kracht te gaan staan. 

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Hoi Daniël,
  Ik woon in het bos, nu na de 5e tekenbeet werd de plek erg rood , kring en geïrriteerd na 3 weken.
  Borrelia….antibiotica is mij nu door de dokter gegeven.
  Hier ben ik niet blij mee maar wat is jou advies na de vaststelling als een teek wel die klachten geeft van borrelia.
  Ik neem helaas de kuur nu….
  Zonnige groet,
  Merel